Lähes aina lyhytaikaisia lainoja haettaessa muistutetaan siitä että lainat kannattaa maksaa ajallaan takaisin jotta välttää perintäkulut ja muut vakavammat seuraamukset. Mitä nuo perintäkulut sitten käytännössä voivat suuruudeltaan olla ja mitä muita seuraamuksia pikavippien maksamattomuudesta voi tulla?

Käytännössä homma menee niin, että pahin skenaario perintäkulujen kanssa pienestä 40-50 euron pikavipistä voi olla parinsadan euron kulut. Esimerkiksi perussääntö kuuluu, että maksumuistutus voi olla suuruudeltaan ainoastaan 5 euroa. Ensimmäisen maksumuistutuksen voi lähettää kahden viikon kuluttua alkuperäisen laskun eräpäivästä toisen vastaavan taas kaksi viikkoa ensimmäisestä.

Kahden maksumuistutuksen kokonaiskulu voi siis olla maksimissaan 10 euroa. Muistutuksiahan voi lähettää vaikka joka päivä eräpäivästä lähtien, mutta maksua niistä ei saa periä, tämä on hyvä pitää mielessä.

Pahemmat kulut seuraavat vasta sitten kun maksumuistutuksista huolimatta vipit jätetään maksamatta. Perintätoimistot ovat ahneempia lähettämään maksuvaatimuksia ja heidän kulut ovat suurempia. Esimerkiksi alle 250 euron velasta yhtä maksuvaatimusta kohden voidaan periä 21 euron kulut. Tätä suuremmista veloista voidaan periä 45 euroa parin viikon välein lähetettävistä maksuvaatimuksista.

Be Sociable, Share!