Pikavippejä myönnetään nykyään usein pankkitunnuksilla. Tämä eroaa pelkällä tekstiviestillä tarjottavista pikavipeistä ainoastaan myöntämisperusteidensa ja hakutavan perusteella. Pikalainan saa pankkitunnusten avulla yhtä nopeasti tililleen, joten se on nykyisin eräs yleisimmistä lainanmyöntämismenetelmistä. Käytännössä kaikki Suomessa toimivat pikalainapalvelut myöntävät pikavippinsä juuri verkkopankkitunnusten avulla. Tätä menetelmää kutsutaan myös nimellä TUPAS -tunnistautuminen.

Pankkitunnusten käyttäminen pikavippejä haettaessa on siinä mielessä edullinen tapa lainanhakijan kannalta, että tekstiviestivippien aiheuttamat tekstarikulut voidaan tällä tavalla välttää kokonaan. Useinhan pikavippifirmat rahastavat juuri tekstiviesteillä hakijoita ja yksi tekstiviesti voi maksaa jopa kolme euroa ja näitä viestejä voi joutua lähettämään ainakin pari kappaletta lainaa haettaessa.

Myös sellainen vaatimus kuten oman puhelinliittymän olemassaolo poistuu verkkopankkitunnuksia käytettäessä ja lainaa voi hakea pelkän prepaid-liittymänkin omistajat. Finanssialan keskusliitto tarjoaa lisää tietoa TUPAS-järjestelmästä.

Ainoa negatiivinen puoli pankkitunnuksilla vippien hakemisessa verrattuna tekstiviesteihin on se, että touhu on aavistuksen hitaampaa. Tämä ero on kuitenkin niin mitätön, että jokaisella on varmasti aikaa odottaa muutama minuutti ja säästää samalla se kuutisen euroa rahaa.

Useat pikavippifirmat jopa vaativat että ensimmäinen laina haetaan verkkopankkitunnuksia käyttäen, jolloin henkilöllisyyden varmistaminen käy paljon helpommin.

Be Sociable, Share!