Pikaluottojen aiheuttamista ongelmista on ollut paljon puhetta viime aikoina mediassa ja yleinen mielipide tuntuu olevan että pikalainat aiheuttavat runsaasti ongelmia yhteiskunnassa ja niistä on jopa tullut sellainen yleinen sylkykuppi että kuulostaa välillä kuin kaikki lainaongelmat olisivat pikavippien aiheuttamia.

Tutkimuksia aiheesta on tehty runsaasti ja keskimäärin pikavippien takia maksuvaikeuksiin joutunut henkilö on iältään 26-vuotta. Kovin nuorista ei siis useimmiten ole kysymys. Tärkeämpää on silti miettiä kuinka suuri osa ylipäätään lainojen aiheuttamista ongelmista on juuri pikavippien aiheuttamia ennen kuin aletaan kieltämään kaikki lyhytaikaiset lainat.

On käynyt selville että lainaongelmia varten perustettuihin puhelinnumeroihin soitetaan pääasiassa täysin muiden lainojen kuin pikavippien takia. Suurimpana ongelmana ovat kulutusluotot ja asuntolainat, jotka erityisesti valtavan kokoisina voivat aiheuttaa maksukyvyttömille hakijoille satojen tuhansien eurojen velat, kun taas pikavippejä on mahdotonta hakea niin paljon että saisi aikaiseksi satojen tuhansien eurojen velkavankeuden.

Be Sociable, Share!