Kulutusluotolla tarkoitetaan lyhytaikaista lainaa, jonka voi saada ilman vakuuksia. Kooltaan kulutusluotto on hieman isompi kuin esimerkiksi pikalaina, joiden koot vaihtelevat useimmiten 20 ja 500 euron välillä. Tuota suurempia lainasummia joita myönnetään periaatteessa samoilla ehdoilla kuin pikavippejäkin, kutsutaan kulutusluotoiksi.

Lainasummien lisäksi myös maksuajat ovat kulutusluotoissa pikavippejä pidempiä ja pisimmillään ne voivatkin olla jopa useita vuosia. Kulutusluottoja voidaan hakea helpoiten netin kautta, vaikka perinteisesti niitä onkin myönnetty eniten pankkien ja muiden rahalaitosten kautta. Netin kautta haettaessa laina myönnetään usein saman päivän aikana tilillesi, kunhan olet toimittanut tarpeelliset tiedot lainaa hakiessasi.

Yrityksen, josta lainaa haet, tulee lakipykälien mukaan toimittaa lainatarjous pyydettäessä, josta käy ilmi lainan kokonaiskustannukset. Lainoja on helpointa vertailla keskenään todellisen vuosikoron mukaan, joka vaihtelee useimmiten 15-60 prosentin tienoilla kulutusluottojen kohdalla. Tärkeintä on silti tarkastella kokonaiskustannuksia etenkin lyhyempien lainojen kohdalla, koska lopulta lainasta maksetaan takaisin rahaa, ei prosentteja.

Pienten ja keskisuurten hankintojen rahoittamiseen kulutusluotot ovat melko hyvä vaihtoehto, koska vertailemalla niiden kustannukset löydät halvimman vaihtoehdon ja esimerkiksi käytetyn auton tai veneen ostaminen sujuu helpommin. Kannattaa aina kuitenkin varmistua siitä että pystyt varmasti maksamaan luoton ajallaan takaisin.

Be Sociable, Share!